Plechelmusfeest
Op zondag 14 juli om 10.00 uur wordt het jaarlijkse Plechelmusfeest gevierd in de Plechelmusbasiliek te Oldenzaal. Het Oldenzaals Nederlandstalig BasiliekKoor, aangevuld met koorleden vanuit de dorpen, en Koninklijke Harmonie

St. Joseph zullen de eucharistieviering met muziek en zang ondersteunen. Na de viering is de traditionele processie rondom de basiliek, waarbij het eeuwenoude borstbeeld van Plechelmus wordt meegedragen en het Plechelmuslied zal worden gezongen. Voor de kinderen van een jaar of drie is er een nevendienst/kinderactiviteit tijdens de viering. Ook krijgen zij een eigen plek in de processie. Na afloop van de viering en processie wordt er 'onder de toren' koffie en thee geschonken, met iets lekker uit onze actie Heel Plechelmus Bakt. U bent van harte welkom!
Geplaatst op 2019-07-13 in de categorie: Parochie
Vakantie!
De vakantie is begonnen: zes weken geen school of studie, minder werken, vrij zijn, tijd voor rust, voor bezinning, voor uitstapjes, voor elkaar! We wensen iedereen een fijne vakantietijd en

zomer toe, of je nu een verre reis gaat maken of thuis blijft, of je alle dagen vrij bent, of moet werken. Hopelijk is er volop zon deze zomer, met af en toe een verfrissende bui, of een verkoelende wind... Goede God, wij bidden voor alle mensen die op vakantie gaan. Dat zij een goede reis hebben en genieten van hun verblijf op een andere plek op de deze wereld, dat zij mooie en interessante dingen zien en bezoeken, dat er bijzondere mensen op hun pad komen, dat zij lekkere, nieuwe gerechten eten... Moge zij uitrusten van het harde werken leren, moge zij bijkomen van alle dagelijkse beslommeringen, moge zij blij en veilige weer huiswaarts keren. Wij bidden ook voor degenen die thuis blijven, omdat gezondheid of andere redenen een vakantie niet mogelijk maken. Dat zij kunnen genieten van de kleine dingen die op hun pad komen: een uitstapje, de bloemen en vlinders in de tuin of in het park, de rust in de straat, samen koekjes bakken of een ijsje eten... Moge ook voor hen deze vakantietijd een goede en ontspannende tijd zijn. Amen.
Geplaatst op 2019-07-13 in de categorie: Parochie
Jeugd Run Bike Run Deurningen
Op zondag 23 juni was er weer de Rabo Kids Run Bike Run. De start was om 12.00 uur en ondanks het warme weer was er een felle strijd om de podiumplekken.

De Rabobank Centraal Twente schonk aan elke deelnemer van de jeugd een bepaald bedrag en zo kwam er een bedrag uit de bus van €250,-. Dat geld moest dan besteed worden voor een goed doel. Vincentius Deurningen heeft van dit bedrag tien grote gezondheidspakketten samengesteld voor minderbedeelden. Deze pakketten bevatten o.a. een handdoek, stukje zeep , deodorant en tandpasta. De inhoud was natuurlijk afhankelijk van de “gezinssituatie”. Elke deelnemer mocht na afloop een medaille in ontvangst nemen; daarnaast waren er in de diverse categorieën voor de ereplaatsen mooie bekers beschikbaar. Uiteindelijk kende de Rabo Kid Run Bike Run Deurningen zowel op sportief als diaconaal gebied louter winnaars.
Geplaatst op 2019-06-24 in de categorie: Plechelmus (Deurningen)
Verhuizing Centraal Secretariaat
Zoals u wellicht gelezen heeft is het locatiesecretariaat van de Plechelmus/Antonius verhuisd naar de sacristie van de Plechelmusbasiliek. Ook het Centraal Secretariaat is verhuisd met ingang van 19 juni 2019. De

nieuwe locatie is: Pastorie Plechelmuskerk Deurningen St. Plechelmusplein 9 7561 AD te Deurningen Telefonisch zijn wij te bereiken via het bekende telefoonnummer namelijk 0541 - 530485. Wilt u zo vriendelijk zijn alle post bestemd voor het Centraal Secretariaat, pastores en parochiebestuur naar bovenstaand adres te sturen?
Geplaatst op 2019-06-19 in de categorie: Parochie