In memoriam pastor Michiel Haije Zeinstra A.A., pater Assumptionist
In de avond van de 1e Pinksterdag ging pastor Michiel Zeinstra A.A. heen te midden van zijn familie en enkele dierbare parochianen in het MST te Enschede. Ernstige ademhalingsproblemen en vermindering

van de hartfunctie gingen daaraan vooraf. Afgelopen dinsdag werd hij opgenomen in het ziekenhuis, waar toegewijde medische zorg op de intensive-care werd verleend, maar zijn lichaam kon niet meer. Michiel is, zoals hij zelf wilde, in het harnas gestorven. Michiel was een pastor die tot het laatst toe betrokken was bij de hele parochie, maar vooral ook bij ‘’zijn’’ Rossum in het bijzonder. Hij zag de ‘’pastoorsfunctie’’ zeer breed: de kerk, het verenigingsleven, de mensen jong en oud, het maatschappelijke leven, het was voor hem sterk met elkaar verbonden. Zijn missiejaren in Afrika hadden een positieve invloed op zijn pastoraat in Nederland. Dat zag en voelde je in zijn betrokkenheid op mensen, de omgeving van kerk en samenleving en zijn congregatie. Niet gemakkelijk voor hem was, dat de situatie rondom alle levensvragen en geloofsinvulling in Nederland de laatste tientallen jaren zo veranderde. Enkele jaren geleden was Michiel nog in zijn geliefde Afrika toen aldaar een belangrijk bisdom- en parochiejubileum gevierd werd. Het mooie bisdom en zijn parochie waar het geloof leeft en grote betekenis heeft. Vol lof en met mooie verhalen en ervaringen kwam hij daarvan terug. Michiel werd geboren op 18 april 1942 te Greonterp. Na de lagere school bezocht hij het klein seminarie Sint Joseph van Mill Hill in Hoorn. Na vijf jaar studie ging hij naar het noviciaat Stella Maris in Steenbergen. In 1964 heeft hij de eerste kloostergelofte afgelegd bij de paters Assumptionisten. Op 18 december 1971 werd hij door Mgr. J. Bluijssen tot priester gewijd en benoemd in de Maria Geboorteparochie in ‘s-Hertogenbosch. In 1978 werd hij benoemd als missionaris in Afrika op de missiepost Kyondo in het huidige Congo. Na ruim twintig jaar in de missie te hebben gewerkt werd hij op 1 november 1999 benoemd tot pastoor van de H. Plechelmusparochie te Rossum en tot pastor van de parochies van Deurningen, Saasveld en Weerselo. Vanaf 1 november 2008 werd hij benoemd in de H. Plechelmusparochie te Oldenzaal; eerst als parochievicaris en vanaf 1 januari 2017 als priester-assistent. Dat de Heer van alle leven hem moge opnemen. Michiel, rust in vrede.
Geplaatst op 2019-06-11 in de categorie: Parochie
Vakantie!
De vakantie is begonnen: zes weken geen school of studie, minder werken, vrij zijn, tijd voor rust, voor bezinning, voor uitstapjes, voor elkaar! We wensen iedereen een fijne vakantietijd en

zomer toe, of je nu een verre reis gaat maken of thuis blijft, of je alle dagen vrij bent, of moet werken. Hopelijk is er volop zon deze zomer, met af en toe een verfrissende bui, of een verkoelende wind... Goede God, wij bidden voor alle mensen die op vakantie gaan. Dat zij een goede reis hebben en genieten van hun verblijf op een andere plek op de deze wereld, dat zij mooie en interessante dingen zien en bezoeken, dat er bijzondere mensen op hun pad komen, dat zij lekkere, nieuwe gerechten eten... Moge zij uitrusten van het harde werken leren, moge zij bijkomen van alle dagelijkse beslommeringen, moge zij blij en veilige weer huiswaarts keren. Wij bidden ook voor degenen die thuis blijven, omdat gezondheid of andere redenen een vakantie niet mogelijk maken. Dat zij kunnen genieten van de kleine dingen die op hun pad komen: een uitstapje, de bloemen en vlinders in de tuin of in het park, de rust in de straat, samen koekjes bakken of een ijsje eten... Moge ook voor hen deze vakantietijd een goede en ontspannende tijd zijn. Amen.
Geplaatst op 2019-07-13 in de categorie: Parochie
Zin in Eten
Iedere eerste woensdag van de maand wordt er in de keuken van de Mariahof door vrijwilligers van onze Plechelmusparochie en de Hofkerk gekookt voor een aantal gasten die tegen een vergoeding van 7,50 euro heerlijk kunnen genieten van een driegangen-diner.

Al meer dan een jaar draait Zin in Eten nu al op deze manier en we hebben al voor heel wat mensen de lekkerste gerechten klaargemaakt. Vindt u het leuk om samen met anderen te eten? Houdt u wel van een verassing op uw bord? Hebt u ook af en toe behoefte aan een gezellig, goed gesprek aan tafel? Geef u dan op bij pastor-sleegers@plechelmusparochie.nl, uiterlijk de maandag vóórdat Zin in Eten wordt gehouden. We ontvangen u met een kopje koffie om 17.15 uur in het restaurant van de Mariahof, aan de Beatrixstraat in Oldenzaal. Zin in Eten is op 1 mei, 12 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september, 2 oktober, 6 november en 18 december. Geef u op! U bent van harte welkom!
Geplaatst op 2019-04-25 in de categorie: Parochie
Oudere berichten vind u in ons Nieuws Archief