Meditatievieringen en bijbelverhalen via Facebook
Sinds Palmzondag is pastor Maroesjka Sleegers op zogenaamde AT-basis (arbeidstherapeutische basis) weer voorzichtig begonnen met enkele pastorale activiteiten. De meditatievieringen die zij op maandagmiddag altijd hield in de Plechelmusbasiliek (wanneer

deze was opengesteld) kunnen nu op die plek geen doorgang vinden ivm het Coronavirus. Pastor Sleegers is nu bezig met een experiment om deze meditatievieringen op maandagmiddag 14.30 uur live via Facebook uit te zenden. Wie wil kan haar in een persoonlijk bericht vragen om voor een bepaalde intentie of voorbede een kaarsje te ontsteken. Voor de kinderen in onze parochie leest pastor Sleegers iedere woensdagmiddag om 15.00 uur een verhaal voor uit een kinderbijbel. Dit filmpje is terug te vinden via Facebook op de accounts van Kinderkerk, Gezinsviering Plechelmusparochie en 1e H Communie PlechelmusParochie Oldenzaal. We wensen haar veel succes en hopen dat velen de meditatievieringen zullen volgen of naar de bijbelverhalen zullen kijken.
Geplaatst op 2020-04-16 in de categorie: Parochie
Brief van de Nederlandse Bisschoppen
Brief van de Nederlandse Bisschoppen b.g.v. Pinksteren.Lees hier de brief

Geplaatst op 2020-05-30 in de categorie: Parochie
Bericht van het parochiebestuur.
Het houden van openbare vieringen.

Het parochiebestuur heeft vanochtend besloten, na ampele overwegingen en gelet op wat andere parochies in onze omgeving doen, dat per 1 juli a.s. openbare vieringen/vieringen met kerkgangers weer in de kerk mogen worden gehouden. In de loop van volgende week volgt hierover een uitgebreide brief waarin alle voorwaarden staan. Voor vragen hieromtrent kan contact opgenomen worden met onze vice voorzitter Tom Kok, mobiel 06 – 53632125.
Geplaatst op 2020-05-29 in de categorie: Parochie
Eucharistieviering via live stream vanuit Plechelmusbasiliek.
Van harte welkom via onze website op: www.plechelmus-parochie.nl! Vanaf nu worden alle vieringen in de Basiliek uitgezonden via een live stream (rechtstreeks op uw computer, tablet of mobile telefoon). Geef het ook

door aan uw kennissen en andere geĂ¯nteresseerden. Voorgangers zijn pastor Reerink en de pastoraal werkers Constance Janssen en Ine Wilbers. Dat kan zijn als team maar ook individueel. Kijk daarvoor bij de vieringen
Geplaatst op 2020-05-28 in de categorie: Parochie